Дограмата като интериор и защита

Според последни изследвания най-големите разходи за енергия на домакинствата са за отопление и климатизация (около 84 %). А в същото време най-големите топлинни загуби в едно помещение идват от прозорците (около 40 %). Ето защо качествената дограма става необходимост за всяко модерно семейство.

В съответствие с гореизложеното и поради директните си контакти с реномирани световни производители и натрупания си опит фирма „Клауди“ предлага на вашето внимание висококачествени предложения за дограма.

Фирмата работи с висококачествени материали от които е произведена дограмата – алуминий и PVC. В допълнение към това качествената й повърхностна обработка е издръжлива на корозия и е със стабилен дълготраен цвят. В съответствие с най-новите дизайнерски решения ви предлагаме и цветни профили и стъкла, които да подсилят уюта на помещението.

Вторият важен елемент на дограмата е стъклопакетът й – той се грижи за изолацията, видимостта и пропускането на светлината. Стъклопакетът е няколко вида – еднослоен, двуслоен и трислоен (в зависимост от броя на стъклата). Интересно предложение сред видовете стъкла са ниско емисионните стъкла (още наричани КА стъкла) - те подобряват топлоизолационните качества на стъклопакета, защото са с нисък коефициент на топлоотдаване.

Не забравяйте да изберете и подходящ обков на дограмата – това са дръжките, пантите и механизмите й. От тях зависи начинът на отваряне на дограмата и издръжливостта й. Отлично обучените монтажници ще ви консултират и помогнат да изберете най-подходящото за вас, така че с предвидения бюджет да получите максимално добро качество и комфорт.


Крило Фикс Фикс-Крило Фикс-крило Балкон Пистолет Фикс-2-крила Пистолет-крило Врата
Профил Стъклопакет Цвят
см - Ширина Вертикално отваряне
см - Височина AL перваз - външен
PVC перваз - вътрешен
Цена :
Минимална/максимална ширина - 40/500 см. Минимална/максимална височина - 40/500 см.
Минимална/максимална ширина на крилата(вратите) - 50/90 см. Минимална/максимална височина на крилата(вратите) - 40/230 см.